Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНаповнювати бюджет пропонують спрощенням приватизації недобудів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Наповнювати бюджет пропонують спрощенням приватизації недобудів

Уряд пропонує парламентарям спростити процедуру приватизації недобудов та удосконалити перелік необхідних для цього документів. Урядовці переконані, що таким чином збільшать надходження до Держбюджету

Сьогодні під куполом Верховної Ради було зареєстровано урядовий законопроект № 3431 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань приватизації та державної реєстрації прав на об’єкти незавершеного будівництва».

Документ пропонує спростити приватизацію недобудованих об’єктів, котрі виставлені на продаж шляхом запровадження іншого переліку необхідних для приватизації документів.

«Ця мета досягається внесенням необхідних змін до статті 331 Цивільного кодексу України, Закону України «Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва» та Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», - зазначається у пояснювальній записці до акта.

На думку ініціаторів, прийняття законопроекту щодо удосконалення процедури приватизації недобудов забезпечить ефективніший процес продажу зазначених об’єктів, що в свою чергу сприятиме збільшенню надходжень до Державного бюджету.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують дозволити передачу об’єктів незакінченого будівництва учасникам АТО та сім’ям загиблих воїнів. Здійснювати передачу недобудів мають намір на безоплатній основі.

 
Коментарі (0)