Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНабув чинності закон, що скасовує вимогу обов'язкового використання печаток на документах
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Набув чинності закон, що скасовує вимогу обов'язкового використання печаток на документах

Закон, що передбачає скасування вимоги обов'язкового використання печаток на документах, набув чинності вчора, 19 липня 2017 року.
Закон, що передбачає скасування вимоги обов'язкового використання печаток на документах, набув чинності вчора, 19 липня 2017 року. Відповідна інформація міститься на сайті Верховної ради України.
 
Законом скасовані вимоги про обов'язкове використання печаток, незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання.
 
Виключається необхідність використання печаток у взаєминах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування і встановлюється адміністративна відповідальність за вимагання держорганом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.
 
Відповідно до закону, суб'єкт господарювання має право використовувати у своїй діяльності печатку, але її використання не є обов'язковим. Наявність або відсутність відбитку печатки підприємства на документі не створює юридичних наслідків.

Законом встановлєно, що виготовлення, продаж або придбання печаток здійснюється без отримання будь-яких документів дозвільного характеру. 

 
Коментарі (0)