Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНа відключення комунальних послуг можуть ввести мораторій
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

На відключення комунальних послуг можуть ввести мораторій

В Україні можуть ввести мораторій на відключення комунальних послуг. Відповідний законопроект нещодавно був зареєстрований у Верховній Раді.

Українців мають намір захистити від відключень водо-,  тепло-, газо- та електропостачання на законодавчому рівні. Законопроект, котрий передбачає встановлення мораторію на відповідні дії був нещодавно зареєстрований у Верховній Раді депутатом від «Економічного розвитку» Антоном Яценком.

Зокрема, згідно з пояснювальною запискою, документом пропонується ввести мораторій на «обмеження/відключення водо-, тепло-, газопостачання, електропостачання, послуг водовідведення населенню України, освітнім закладам, закладам охорони здоров’я, соціальним закладам та підприємствам, що надають житлово-комунальні послуги».
 
На думку ініціатора законопроекту, позапланові відключення відповідних послуг є порушенням Конституції України та Закону України «Про житлово-комунальні послуги», і призводять до катастрофічних наслідків.
 
«Українські діти навчаються у холодних дитячих садках та школах, люди годинами сидять в заблокованих ліфтах, пацієнти лікарень мерзнуть в палатах, позапланові відключення лікарень від електропостачання взагалі призводять до катастрофічних наслідків» - підкреслює він у пояснювальній записці до документу.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вже не один тиждень українці змушені миритися з аварійними графіками відключення світла, або так званими «віяловими відключеннями». І хоча влада говорить про швидке вирішення проблеми за рахунок налагодження поставок вугілля з Австралії, експерти енергетичної галузі, поки «світла в кінці тунелю не бачать». Кажуть, для виходу зі сформованої ситуації потрібно не тільки знати, звідки взяти необхідну кількість палива, але й мати на це час і гроші.
 
Коментарі (0)