Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНа відбудову Донбасу планують виділити кошти з резервного фонду
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

На відбудову Донбасу планують виділити кошти з резервного фонду

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує виділити кошти на відбудову Донбасу з резервного фонду. Зокрема, пропонується збільшити суму видатків на відновлення цього регіону.

Верховна Рада зареєструвала проект Закону №1813 «Про невідкладні заходи з відновлення пошкоджених і зруйнованих об'єктів житлового фонду, соціальної інфраструктури та систем життєзабезпечення на території Донецької та Луганської областей». Документом пропонується збільшити суму видатків на відновлення Донбасу.

Згідно з пояснювальною запискою, документ ставить за мету вжиття заходів для прискорення відновлення пошкоджених і зруйнованих об'єктів житлового фонду, соціальної інфраструктури та систем життєзабезпечення на підконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей.

Зазначається, що Держбюджет передбачає видатки на відбудову цих регіонів у розмірі 300 млн грн. Проте, використати зазначені кошти немає можливості у зв’язку з відсутністю належної законодавчої бази, яка повинна визначити порядки надання відповідних компенсацій.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на відновлення Маріуполя, що на Донеччині, необхідно понад 100 мільйонів гривень. Така сума збитків нанесених суботнім обстрілом бойовиками мікрорайону «Східний» у місті.

 
Коментарі (0)