Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНа японські товари відмінили мито та податки через Бортницьку станцію
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

На японські товари відмінили мито та податки через Бортницьку станцію

Нардепи погодились звільнити від мита японські товари та послуги, які постачаються на територію України в рамках проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод. Документ підтримало 266 парламентарів.

Сьогодні у Верховні Раді прийняли законопроект№2392а «Про внесення змін до розділу XXІ «Перехідні та прикінцеві положення» Митного кодексу України щодо проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод». За документ проголосувало 266 народний депутатів.

Зокрема, проект закону передбачає звільнення від оподаткування японських товарі та послуг що здійснюються за рахунок кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва.

Для цього, законопроект передбачає внесення тимчасових змін до Митного кодексу.

Крім того, сьогодні парламентары пыдтримали законопроект №2393  «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення Податкового кодексу України щодо проекту модернізації Бортницької станції очистки стічних вод». Документ пыдтримало 272 народних депутатыв. Таким чином, Верховна Рада вільнила від сплати податку на додану вартість та митних зборів на період реалізації зазначеного проекту постачальників, підрядників та консультантів за роботи, послуги і товари при реалізації проекту модернізації Бортницької станції очищення стічних вод.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство інфраструктури заявляє про можливість надання кредитних коштів з боку Японії для будівництва лінії метрополітену до житлового масиву Києва Троєщини. Втім, отримання позики на реалізацію будівництва метро на Троєщину можливе в разі вдалої модернізації Бортницької станції аерації, яку також фінансують японці.

 
Коментарі (0)