Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКМУ втрутився в управління будинками
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

КМУ втрутився в управління будинками

Кабінет Міністрів передав до Верховної Ради законопроект, який врегульовує механізми управління спільним майном з боку власників житлових та нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках.

Кабінет Міністрів передав до Верховної Ради законопроект №4463а «Про особливості здійснення права  власності у багатоквартирному будинку», який спрямований на забезпечення ефективного управління спільним майном багатоквартирних будинків.

Документом регламентуються механізми управління спільним майном з боку власників житлових та нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках.

Проект Закону предустматривает дві основні форми такого управління: добровільне об'єднання власників багатоквартирного будинку або керуюча компанія.
 
У разі, якщо мешканці багатоквартирного будинку протягом року після прийняття закону не огранизуются в ОСББ, управителя призначать місцева влада.
 
Також, законопроект передбачає юридичне визначення понять «багатоквартирний будинок», майна, що належить до спільного майна; суб'єктів права власності у багатоквартирному будинку, і т.д.
 
«Реалізація положень проекту Закону України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку» сприятиме ефективному управлінню, утриманню та експлуатації загального майна багатоквартирних будинків, збереження житлового фонду та удосконаленню і розвитку ринку надання послуг з управління спільним майном багатоквартирного будинку», - йдеться в пояснювальній записці.
 
Як раніше повідомляла "Україна Комунальна", процедура створення ОСББ - важлива, але іноді важливо знати, як правильно ліквідувати об'єднання.
 
Коментарі (1)
Sergiy1
15 Серпня 2014 p. 13:19
Забули тільки про Цивільний Кодекс, де визначено порядок оформлення доручення управляти майном.Та про недоліки Закону та Порядку про приватизацію житла щодо відсудності у свідоцтві про власність відомостей про долю у співласності. А також про розподіл внутрішньобудинкового інженерного обладнання на внутрішньобудинкове та внутрішньоквартирне.І чим власники(співласники) мають розпорядитися, а з чим залишиться сам на сам.