Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоКабмін встановить правила охорони теплових мереж
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Кабмін встановить правила охорони теплових мереж

Нардепам подали на розгляд законопроект, який передбачає надання Кабміну повноваження затверджувати Правила охорони теплових мереж. Його прийняття забезпечить безпеку та надійну експлуатацію об’єктів теплових мереж.

Під куполом Верховної Ради зареєстровано законопроект №3750 «Про внесення змін до Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів».

«Метою прийняття проекту Закону є встановлення повноважень Кабінету Міністрів України затверджувати Правила охорони теплових мереж, що дозволить у майбутньому прийняти постанову щодо затвердження цих Правил і забезпечити безпеку та надійну експлуатацію об’єктів теплових мереж», - йдеться у пояснювальній записці.

Ініціатори стверджують, прийняття документу  дозволить встановити повноваження Кабінету Міністрів України затверджувати Правила охорони теплових мереж і дозволить в майбутньому прийняти постанову щодо затвердження Правил, яка дозволить забезпечити технологічну безпеку використання теплових мереж, чітку регламентацію використання теплових мереж, фіксацію правопорушень з боку користувачів і третіх осіб, притягнення винних осіб до відповідальності за вчинені правопорушення, сприяти профілактиці подібних правопорушень і запобіганню аваріям у майбутньому, правове вирішення конфліктних ситуацій по забудові і нещасних випадків, пов’язаних з особливим режимом охоронних зон.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, народні депутати проголосували за урядовий законопроект, який пропонує змінити умови кредитування ЄБРР проекту з реконструкції гідроелектростанцій. Зокрема, документ передбачає надання Кабміном гарантій виконання зобов’язань перед кредитором.

Ольга Головка

 
Коментарі (0)