Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКабмін пропонує розширити витрати на безпеку і зарплату чиновникам
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Кабмін пропонує розширити витрати на безпеку і зарплату чиновникам

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді розширити витрати, серед іншого, на оборону та безпеку на 2016 рік на 7,1 млрд грн, але без збільшення дефіциту державного бюджету
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді розширити витрати, серед іншого, на оборону та безпеку на 2016 рік на 7,1 млрд грн, але без збільшення дефіциту державного бюджету, повідомляє Интрерфакс-Україна.
 
Відповідний урядовий законопроект зареєстрований у парламенті 3 жовтня (№5217).
 
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, зокрема, додаткові витрати передбачені для Міноборони в сумі 3,8 млрд грн, Національної поліції – 2,005 млрд грн (з урахуванням перерозподілу в системі органів МВС), Адміністрації Держприкордонслужби – 963,5 млн грн, Державної служби з надзвичайних ситуацій – 50 млн грн, Головного управління розвідки Міноборони – 175 млн грн, Служби безпеки – 128,5 млн грн, Управління держохорони – 51 млн грн, Держспецтрансслужби – 5,4 млн грн.
 
Крім того, пропонується збільшити видатки на оплату праці працівників центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій і закордонних дипломатичних установ України на 1,5 млрд грн.
 
Пропонується також збільшити видатки Мінрегіону по бюджетній програмі державного фонду регіонального розвитку на суму 950 млн грн.
 
Для фінансового збалансування вугільної галузі та недопущення соціальних вибухів серед шахтарів передбачається збільшити видатки на 420,0 млн грн, а ще додатково направити 90 млн грн на забезпечення Мін'юстом невідкладного фінансування витрат, пов'язаних з представництвом інтересів України в закордонних юрисдикційних органах.
 
Законопроектом також пропонується виділити 50 млн грн на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів державної форми власності і 35 млн грн на закупівлю систем імплантаційного слухопротезування для забезпечення лікування дітей-інвалідів з незворотними порушеннями слуху в Інституті отоларингології ім. проф. А. С. Коломійченка Національної академії медичних наук України.
 
Крім того, пропонується передбачити субвенцію з держбюджету місту Умань в сумі 15 млн грн на виконання заходів по підготовці до святкування 400-річчя заснування Умані, а для забезпечення підготовки та участі українських спортсменів у спортивних заходах витрати пропонується збільшити на 8 млн грн.
 
Передбачене збільшення видатків пропонується забезпечити за рахунок збільшення дохідної частини загального фонду держбюджету на 1,16 млрд грн шляхом перенесення доходів загального фонду місцевих бюджетів населених пунктів Донецької та Луганської областей, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.
 
Крім того, джерелом збільшення витрат передбачена економія бюджетних коштів з виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії (6,1 млрд грн), обслуговування державного боргу (2,4 млрд грн) і скорочення інших першочергових видатків інших головних розпорядників коштів переважно капітального характеру (0,4 млрд грн).
 

Відповідно до законопроекту, загальні видатки держбюджету пропонується збільшити на 0,3%, до 676,51 млрд грн, а доходи – на 0,2%, до 603,03 млрд грн. 

 
Коментарі (0)