Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЕлектроенергетика зазнає законодавчих змін
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Електроенергетика зазнає законодавчих змін

Зміни до законодавства щодо покращення становища споживачів та постачальників електричної енергії очікують розгляду Верховної Ради. Прийняття документу дозволить вдосконалити енергетичні ринки України.

До розгляду Верховної Ради запропоновано проект №4106, яким передбачаються зміни до Закону «Про електроенергетику»  (щодо покращення становища  споживачів та постачальників  електричної енергії). Документ був розроблений народними депутатами Олександром Мирним та Ігорем Мірошниченком (обидва - представники фракції ВО «Свобода»). Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Згідно пояснювальній записці, на даний час між постачальниками та  споживачами електричної енергії виникають суперечки  щодо штрафних санкцій за перевищення договірних обсягів споживання (статті 24, 26 Закону).

Законопроект розроблено з метою  вдосконалення правовідносин  між споживачами та постачальниками електричної енергії з позиції економічної ефективності та з метою  запровадження ефективних механізмів  їхнього державного регулювання.  

«За умови переплати  за споживання електричної енергії, різниця між сумою реально сплаченою споживачем  та сумою нарахованою за спожиту електричну енергію, зараховується в якості передплати за наступний розрахунковий період споживання» - переконані депутати.

 
Коментарі (0)