Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоГолова НБУ розкритикував повернення доплат військовим
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Голова НБУ розкритикував повернення доплат військовим

Додаткові виплати військовим, які Верховна Рада України вирішила повернути, створюють труднощі для переговорів із Міжнародним валютним фондом.
Додаткові виплати військовим, які Верховна Рада України вирішила повернути, створюють труднощі для переговорів із Міжнародним валютним фондом.
 
Таку думку під час брифінгу 27 квітня висловив керівник Національного банку Андрій Пишний.
 
Так очільник НБУ вважає, що повернення виплат у розмірі 30 тисяч гривень для захисників України якимось чином може негативно позначитися на спілкуванні з МВФ.
 
"Поки що ми залишаємося прихильними саме до того сценарію і тих домовленостей, які були закріплені на рівні меморандуму з МВФ", - сказав Андрій Пишний.
 
У своєму коментарі він натякнув на відсутність підтримки рішення парламенту з боку НБУ, оскільки воно не несе позитивну конотацію в переговорному процесі з партнерами.
 
"Реалізація цього рішення досить суттєво підвісить у цьому випадку домовленості щодо меморандуму з МВФ"
 
За його словами, рішення про відновлення скасованих раніше виплат все ще не ухвалено.
 

"Наскільки я знаю, там відбувається певний юридичний процес. В якому вигляді і що саме в результаті буде ухвалено - я думаю, нам потрібно взяти трохи часу, кілька тижнів, і ми врешті-решт побачимо. І вже від цього результату далі будемо виходити" 

 
Коментарі (0)