Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДовідку про власників квартир можна отримати безкоштовно
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Довідку про власників квартир можна отримати безкоштовно

З липня інформаційна довідка з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про власників квартир, житлових і нежитлових приміщеннь в багатоквартирному будинку видається безкоштовно співвласникам багатоквартирних будинків.

Інформаційну довідку з Держреєстру речових прав на нерухоме майно про власників квартир, житлових і нежитлових приміщень в багатоквартирному будинку можуть безкоштовно отримати співвласники багатоквартирних будинків. Це обумовлено реалізацією прав і виконанням обов'язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його утримання та управління (наприклад, у разі створення ОСББ). Про це йдеться у листі Мін'юсту від 1 липня 2015 року № 19.2/46.

«1 липня 2015 року набрав чинності Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» від 14 травня 2015 року N 417-VIII, який звільняє від плати за надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно співвласників багатоквартирних будинків у зв'язку з реалізацією прав і виконанням обов'язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його змісту та управління», – написано в листі Мін'юсту.
 
В інформаційній довідці, яка видається в паперовій формі органом державної реєстрації прав, нотаріусом за заявою власника (співвласника) квартири, житлового або нежитлового приміщення в багатоквартирному будинку, в разі створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (асоціації власників житлових будинків, якщо їй делеговані повноваження по управлінню неподільним та загальним майном відповідного житлового комплексу), зазначається інформація про суб'єктів права власності на квартири, житлові та нежитлові приміщення, розташовані у багатоквартирному житловому будинку, наявні у Державному реєстрі прав на дату та час її формування.
 
Відзначимо, в довідці не зазначаються персональні дані суб'єктів прав на нерухоме майно (реквізити документа, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі пропонують розглянути законопроект, який передбачає повернення підсобних приміщень в багатоквартирних будинках та гуртожитках у власність мешканців будинків. Ініціатори вважають, що це допоможе реалізувати житлову реформу.

Щороку ринок нерухомості поповнюється. Нові пропозиції покупки або продажу квартир дають більший вибір. Вашій увазі Львівські оголошення пропонують купити квартиру у новобудові Львова . Більш детально ознайомитися з інформацією можна на сайті http://realty-lviv.com.

 
Коментарі (0)