Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДитсадочкам спростили перехід у комунальну власність
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Дитсадочкам спростили перехід у комунальну власність

Уряд підтримав спрощення процедури передачі дошкільних закладів у комунальну власність. На думку посадовців, це сприятиме розвитку дошкільної освіти.

Уряд схвалив ініційоване Мінекономрозвитку спрощення процедури передачі нерухомого майна державної власності у комунальну власність для розміщення дошкільних навчальних закладів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Згідно з законопроектом,  передача нерухомості здійснюватиметься за рішенням органів, уповноважених управляти державним майном, за погодженням з Мінфіном, Фондом державного майна, Мінекономрозвитку. Ініціатива може бути реалізована за умови, якщо органи місцевого самоврядування візьмуть на себе зобов’язання використовувати приміщення за цільовим призначенням і не відчужувати нерухомість, призначену для дитсадків, у приватну власність.

Прийняття Закону дозволить, у разі потреби, більш оперативно приймати рішення про передачу нерухомого майна з державної у комунальну власність для подальшого розміщення дошкільних навчальних закладів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, десятки дитячих садочків, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Києва, отримають нові вікна. Відповідне розпорядження наприкінці березня підписав тодішній голова КМДА Володимир Бондаренко.

 
Коментарі (0)