Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати ухвалили закон про публічні електронні реєстри
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати ухвалили закон про публічні електронні реєстри

Законопроект запровадить поняття "базові реєстри". Вони матимуть основну інформацію про українців.
Верховна Рада у другому читанні і в цілому ухвалила законопроект №2110 "Про публічні електронні реєстри", за документ проголосували 282 народні депутати.
 
Законопроект запровадить поняття "базові реєстри". Вони матимуть основну інформацію про українців.
 
"Наприклад, Єдиний демографічний реєстр буде першоджерелом інформації про особу - його вік, ПІБ, ідентифікаційні документи. Це поширена світова практика. Реєстри будуть з'єднані між собою "Трембітою". Не потрібно приносити ксерокопії чи довідки в різні держоргани, оскільки обмін інформацією буде (відбувається) – ІФ) в електронному вигляді. Так, інформація не дублюватиметься і не відрізнятиметься про одну й ту саму людину в різних держреєстрах. У результаті це дозволить робити держпослуги ефективними та максимально автоматизувати їх", - пояснило Міністерство цифрової трансформації на сайті.
 

Крім того, законопроектом запроваджуються поняття "адміністратори" та "технічні адміністратори" держреєстрів. Це дозволить не створювати окрему технічну команду для кожного держреєстру, а ефективно використовувати наявні в державі ресурси команд розробки та підтримки реєстрів. Окрім того, як очікується, це підвищить ефективність використання державних коштів. 

 
Коментарі (0)