Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗемельна ділянка тепер можна зареєструвати онлайн
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Земельна ділянка тепер можна зареєструвати онлайн

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру запустила онлайн-сервіс реєстрації земельної ділянки.

 

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру запустила онлайн-сервіс реєстрації земельної ділянки. Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк на своїй сторінці в Facebook.

Він уточнив, що електронна послуга протягом року відпрацьовувалася в статусі пілота на території Чернігівської області та на початку грудня була поширена на всю Україну.

«Новий функціонал дозволяє сертифікованим інженерам- землевпорядників подавати заявку на реєстрацію ділянки онлайн і є частиною стратегії clerk-free, яка останні три роки впроваджується в земельних відносинах», - написав заступник міністра.

Сервіс передбачає ідентифікацію інженера землевпорядника за допомогою цифрового підпису та номера кваліфікаційного сертифіката, а всі дані, включаючи технічну документацію подаються у відсканованому вигляді.

Таким чином виключається можливість корупційних вимог з боку реєстратора і / або відмови в реєстрації з надуманих приводів, що було цілком можливо при фізичному подачі документів. Також усувається ризик штучного затягування оформлення, оскільки онлайн-заявка відразу відображається в системі, і в кадастрового реєстратора включається зворотний відлік терміну, який відведено законодавством на внесення відомостей до Державного земельного кадастру - 14 днів.

«На відміну від попередніх електронних послуг в земельній сфері, які були орієнтовані насамперед на громадян, це скоріше B2B функціонал. Однак в результаті у виграші залишаться перш за все власники земельних ділянок », - написав Мартинюк.

Щорічно в Державний земельний кадастр реєструється близько 1 млн земельних ділянок або в середньому 4000 ділянок на добу.

 

 
Коментарі (0)