Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУкраїнських посадовців пропонують штрафувати за сміття
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Українських посадовців пропонують штрафувати за сміття

Народним депутатам пропонують посилити адмінвідповідальність чиновників за порушення у сфері поводження з відходами. Відповідний проект Закону вже зареєстровано у стінах Верховної Ради.

В кінці минулого тижня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №2973 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами». Документ пропонує посилити адміністративні покарання за порушення правил поводження з відходами.

Законопроект передбачає:

розширення переліку адміністративних правопорушень, які вчиняються посадовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування при видачі документів дозвільного характеру;

розширення переліку посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, протоколи про вчинення правопорушень якими уповноважені складати державні адміністратори.

«У сфері поводження з відходами передбачається накладання стягнень на суб’єктів господарювання за здійснення операцій у сфері поводження з відходами без відповідного дозволу на проведення таких операцій, а також порушення встановленого порядку подання декларації про відходи або за неподання такої декларації», - йдеться у пояснювальній записці.

Ініціатори законопроекту переконані, що запровадження такого положення сприятиме збереженню довкілля шляхом дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарі планують привести в оптимальний стан сферу поводження з твердими побутовими відходами. Відповідну Постанову вже подано на розгляд Верхової Ради. Зокрема, документ пропонує використовувати полімерні відходи для переробки та виготовлення повторних товарів. Крім цього у документі прописано також необхідність роздільного збирання відходів.

 
Коментарі (0)