Рус Укр
ГоловнаКоментаріТранспортПаркувальний збір врятує столичні дороги
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Паркувальний збір врятує столичні дороги

Як би всі підприємці з усіх паркувальних майданчиків у повному обсязі сплачували до бюджету Києва паркувальний збір, то за ці гроші можна було б повністю вирішити всі дорожні проблеми міста.

У разі, якщо паркувальний збір буде сплачуватися з усіх місць на автостоянках столиці, то цих грошей вистачить на вирішення дорожніх проблем у Києві. Таку думку висловив депутат Київради, голова постійної комісії міськради з питань правопорядку, регламенту та депутатської етики Віталій Павлик, - повідомляє УНН.

«Як би всі підприємці з усіх паркувальних майданчиків у повному обсязі сплачували до бюджету міста паркувальний збір, то ми за ці гроші могли б повністю вирішити всі дорожні проблеми у Києві», - вважає він.

Депутат повідомив, що звернувся до столичної прокуратури з проханням провести перевірку абсолютно всіх парковок столиці.

Читайте також: Нелегальні парковки подолає спецкомісія

«Останнім часом склалася ситуація, коли певні особи намагаються спекулювати на перевірках які проводяться щодо паркувального сервісу. Ось моя позиція така, що повинні бути перевірені всі без винятку паркувальні майданчики столиці. Щоб зняти потік спекуляцій, інсинуації довкола цієї теми, щоб зняти закиди, що хтось нібито порушує права підприємців. Слід провести тотальну перевірку, адже всі знають, що порушення у паркувальній сфері носять системний характер», - сказав Віталій Павлик.

Депутат зауважив, що можливо до цієї тотальної перевірки слід залучити громадськість та ЗМІ.

«Я попросив щоб прокуратура поінформувала мене про результати перевірки: які порушення, їх об’єм, які вжиті заходи. А міська рада, адміністрація у свою чергу будемо вживати необхідні заходи для того щоб не допустити у подальшому виявлені порушення», - зауважив Віталій Павлик.

Він додав, що дуже важливо створити умови для підприємців які б давали їм можливість надавати автомобілістам послуги належного рівня.

«І щоб вони (підприємці – ред.) сплачували паркувальний збір до бюджету міста», - наголосив Віталій Павлик.

Нагадаємо, наразі багато підприємців, які займаються паркувальним бізнесом у столиці, відмовляються переукладати угоди з КП «Київтранспарксервіс», але продовжують надавати послуги, про те за умов відсутності угод їх діяльність стає нелегальною. Підприємці ідуть на такі кроки для уникнення сплати податків та зборів. За інформацією директора КП «Київтранспарксервіс» в Дарницькому районі столиці діє 7 таких майданчиків, а у Деснянському – 6.

 
Коментарі (0)