Рус Укр
ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаЕнергозбереження привабить інвестиції
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Енергозбереження привабить інвестиції

«Газпром» шляхом шокової терапії активує енергозбереження, впровадження відновлювальних джерел енергії і розвитку власної галузі.

Відтак, в разі доброго розвитку тих проектів, які вже зараз підписані, інвестиції будуть рости в геометричній прогресії: спочатку це будуть десятки, а за декілька років і можна буде говорити про сотні млрд дол. інвестицій. Таку думку висловив в коментарі експерт Олександр Тодійчук.

«Перші тестові інвестиційні проекти, як експерт, я вітаю. І те, що великі та потужні інвестиційні компанії зацікавились ринком нафтогазвидобування в Україні, це дає можливість і отримати інвестиції, і збільшити видобуток на власній території. Крім того, звичайно, що ці всі процеси мають бути прозорими з тим, щоб не допустити певних зловживань», – зазначив експерт.

За словами Олександра Тодійчука, геологи говорять, що перспектива для видобутку  газу в Україні є . «Якщо створити надійні, гарантовані умови для інвесторів, тобто незмінне законодавство, правила гри, тощо, я думаю, що результат ми отримати можемо. При цьому, рік-два позитивної роботи підвищать інтерес до України і інвестицій в нас буде багато, оскільки поруч є великі ринки енергетики і Україна знаходиться у дуже вигідному становищі», – сказав він.

Читайте також: Газова галузь розлучається з монополією

Між тим, за словами експерта, успіхи в цьому напрямку відразу змінять зневажливе ставлення до нас «Газпрому». Тільки реальні альтернативи, тільки реальні загрози «Газпрому» втратити власний ринок, може заставити його змінити власну позицію, яке не зрозуміла вже не тільки для нас, а й для іноземців.

«Зважаючи на те, що ціни на російський газ аномально високі, щоб ви не придумали, всі бізнес-проекти на цьому фоні стають рентабельними. Коли ми купляли в Росії газ по 50 дол., то щоб ми не робили, в Україні воно було дорожче, і це не мотивувало інвестувати. «Газпром» шляхом шокової терапії все-таки активує Україну в питаннях енергозбереження, впровадження відновлювальних джерел енергії і розвитку власної галузі», – наголосив він.

Читайте також: В енергетиці – без змін

На думку Олександр Тодійчука, в разі доброго розтитку тих проектів, які вже зараз підписані, інвестиції будуть рости в геометричній прогресії. «Спочатку це будуть десятки, а за декілька років і можна буде говорити про сотні млрд дол. інвестицій», – резюмував він.

Нагадаємо, Міненерговугілля оголосило про отриманні першого з часів незалежності України гранту від американського уряду для розвитку нафтогазового сектора. 724 тис. дол., надані на основі угоди держкомпанії «Укргазвидобування» та Агентства США з торгівлі та розвитку (USTDA), будуть спрямовані на фінансування проекту дослідження перспектив підвищення видобутку вуглеводнів на виснажених ділянках Котелевського газоконденсатного родовища.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)