Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЕкономічно обґрунтовані тарифи на ЖКП «поставили на паузу»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Економічно обґрунтовані тарифи на ЖКП «поставили на паузу»

Парламентарі відправили на доопрацювання в уряд законопроект, який пропонує на законодавчому рівні забезпечити неможливість встановлення тарифів на ЖКП на рівні нижче економічно обґрунтованих витрат.

Верховна Рада відправила на доопрацювання в Кабмін законопроект №2670 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо вдосконалення законодавства у сфері теплопостачання та у сфері житлово-комунальних послуг)». Документ пропонує на законодавчому рівні забезпечити неможливість встановлення тарифів на ЖКП на рівні нижче економічно обґрунтованих витрат.

«Метою розробки проекту Закону є забезпечення єдиного підходу у сфері державного регулювання питань формування та встановлення тарифів», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Передбачається, що прийняття цього законопроекту забезпечить ефективне та беззбиткове функціонування підприємств, дозволить одержувати інвестиції, в тому числі міжнародні.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», народні депутати пропонують дозволити українцям вільно відключатися від систем централізованого опалення та гарячого водопостачання. Відповідний законопроект вже зареєстрований під парламентським куполом.

 
Коментарі (0)