Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДорожню галузь хочуть підняти з «фінансового дна»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Дорожню галузь хочуть підняти з «фінансового дна»

Під куполом Верховної Ради зареєстрували законопроект, який передбачає створення окремого Державного дорожнього фонду. Заплановано, що це сформує додаткові джерела фінансування для дорожньої галузі.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2725 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо створення Державного дорожнього фонду України». Відповідний документ має на меті створення окремого Державного дорожнього фонду. Заплановано, що він наповнюватиметься за рахунок плати за використання автодоріг державного значення «тяжким» транспортом та коштів від санкцій.

«З метою створення додаткових джерел фінансування проектом акта передбачено внесення доповнень до Бюджетного кодексу України в частині створення окремого Державного дорожнього фонду в складі спеціального фонду Державного бюджету України і передбачення серед джерел його наповнення плати за використання автомобільних доріг загального користування державного значення транспортними засобами з максимальною дозволеною загальною масою 12 т і більше, та коштів від санкцій (штрафи, пеня тощо) за порушення порядку справляння такої плати», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Згідно з нею, виокремлення джерел фінансування дорожнього господарства в окремий фонд допоможе забезпечити стабільне фінансування галузі і дозволить запобігти направленню коштів на інші цілі.
 
Зазначимо, рівень фінансування дорожніх робіт за останні 10 років становив 14-34% від науково обґрунтованої мінімально необхідної потреби.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в «Укравтодорі» назвали вартість капітального ремонту автодоріг державного значення. За підрахунками спеціалістів, він обійдеться в 500 мільярдів гривень. Держагентство розуміє – держава не виділить такі кошти.
 
Коментарі (0)