Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХСобытияВ Мінекономіки закликають жінок, які з початком війни виїхали за кордон, повернутися додому
Новости ЖКХ
28 марта 2024 г.
21 марта 2024 г.
15 марта 2024 г.
26 февраля 2024 г.
08 февраля 2024 г.
31 января 2024 г.
29 января 2024 г.
18 января 2024 г.

В Мінекономіки закликають жінок, які з початком війни виїхали за кордон, повернутися додому

В Україні виникла диспропорція на ринку праці. Мільйони громадян, більшість з яких жінки (68%) та діти, виїхали за кордон.
В Україні виникла диспропорція на ринку праці. Мільйони громадян, більшість з яких жінки (68%) та діти, виїхали за кордон. Чоловіки віком 18-60 років не мають права виїжджати під час військового стану. Якщо біженки не повернуться додому, це призведе до негативних наслідків для нашої економіки, про це повідомила пресслужба Мінекономіки.
 
Там вважають, що гендерна диспропорція коштуватиме Україні 10% річного довоєнного ВВП, тому важливо, щоб українки швидше опинилися вдома і повернулися на роботу. Інакше йдеться про 20 мільярдів доларів втрат на рік.
 
Заступник міністра економіки Тетяна Бережна оцінила ситуацію, що склалася:
 
"Особисто для мене перемога – це коли українські сім'ї об'єднуються в Україні, а не за кордоном. Тому найважливіше завдання зараз для України, для української влади – зробити все можливе, щоб жінки з дітьми повернулися до своїх чоловіків та об'єдналися в Україні".
 
Влада має амбітні плани щодо післявоєнної реконструкції, яка має подвоїти розмір економіки до 2032 року. Однак у Мінекономіки зазначили, що Україні не вистачає 4,5 млн працівників та бізнесменів, щоб досягти цієї мети. Потрібно заповнити розрив за допомогою біженців, що повертаються (60% з яких мають дипломи) та іноземців.
 
Загалом біженці та внутрішньо переміщені особи становлять майже третину від 37,3 мільйона населення. Переселенці ще можуть зробити внесок в економіку держави, а ті, хто за кордоном, знаходять роботу та сплачують податки країнам, які їх прийняли.
 
Комментарии (0)