Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоУ першому читанні ухвалено законопроєкт про спрощення умов ведення бізнесу на час воєнного стану
Новости ЖКХ
28 марта 2024 г.
21 марта 2024 г.
15 марта 2024 г.
26 февраля 2024 г.
08 февраля 2024 г.
31 января 2024 г.
29 января 2024 г.
18 января 2024 г.

У першому читанні ухвалено законопроєкт про спрощення умов ведення бізнесу на час воєнного стану

Підприємці зможуть швидко відновити роботу, що була призупинена через бойові дії, або ж розпочати нову власну справу там, де вони вважатимуть за доцільне.
Парламент у першому читанні ухвалив законопроект про спрощення умов ведення бізнесу на час воєнного стану, повідомляє "Україна Комунальна". 
 
Документ на період воєнного (надзвичайного) стану запроваджує такі зміни: 
  • декларативний принцип на всі види господарської діяльності (крім критичних галузей), для започаткування яких в мирний час потрібно отримувати ліцензії та дозволи;
  • перелік критичних галузей встановлюється Урядом;
  • дія раніше виданих строкових ліцензій, дозволів та декларацій продовжується автоматично;
  • подання звітів (повідомлень, інших документів), а також періодичні, чергові платежі за ліцензіями, іншими результатами надання публічних послуг – відтерміновуються.
Ухвалення цього законопроекту дозволить створити максимально зручні умови для ведення бізнесу. Підприємці зможуть швидко відновити роботу, що була призупинена через бойові дії, або ж розпочати нову власну справу там, де вони вважатимуть за доцільне.
 
Крім того, прийняття Закону забезпечує виконання одного з зобов’язань Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором щодо Інструменту надання підтримки Україні на 2023 рік (макрофінансова допомога +) на суму до 18 мільярдів євро, підписаного 16 січня 2023 року.
 

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Уряд перевів більшість послуг для бізнесу на декларативний принцип, за винятком послуг у галузях ядерної безпеки, безпеки держави, навколишнього середовища, життя і здоров’я людини.  

 
Комментарии (0)