Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоСхвалено законопроєкт про скасування «спрощенки» за ставкою 2%
Новости ЖКХ
28 марта 2024 г.
21 марта 2024 г.
15 марта 2024 г.
26 февраля 2024 г.
08 февраля 2024 г.
31 января 2024 г.
29 января 2024 г.
18 января 2024 г.

Схвалено законопроєкт про скасування «спрощенки» за ставкою 2%

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який, зокрема, передбачає скасування спрощеної системи зі ставкою єдиного податку 2% з 1 липня 2023 року.
Кабінет Міністрів ухвалив законопроєкт, у якому запропоновано повернути підприємства на систему оподаткування, що діяла до впровадження пільгового режиму у 2%, за умови припинення або скасування воєнного стану, але не пізніше 1 липня цього року. 
 
Про це іповідомив представник уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука на своїй сторінці в Telegram.
 
"Схвалено проєкт Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану". Законопроєктом, серед іншого, пропонується встановити, що окремі норми діють до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше 01.07.2023", - написав Тарас Мельничук.
 
Законопроєктом, серед іншого, пропонується встановити, що окремі норми діють до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, але не пізніше 01.07.2023. 
 
Йдеться, зокрема, про можливість для ФОПів та юридичних осіб бути платниками єдиного податку III групи з застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми доходу. 

Також це стосується таких положень: можливість для ФОПів-платників єдиного податку I та IІ груп не сплачувати єдиний податок; зупинення проведення документальних перевірок; зупинення перебігу окремих строків, визначених податковим та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи; незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства тощо.  

 
Комментарии (0)