Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоПублікацію відкритих даних щодо будівництва відновили
Новости ЖКХ
02 мая 2024 г.
28 марта 2024 г.
21 марта 2024 г.
15 марта 2024 г.
26 февраля 2024 г.
08 февраля 2024 г.
31 января 2024 г.
29 января 2024 г.

Публікацію відкритих даних щодо будівництва відновили

В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) та на порталі data.gov.ua відновлено публікацію відкритих даних щодо будівництва.
В Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) та на порталі data.gov.ua відновлено публікацію відкритих даних щодо будівництва. Їх оприлюднення було призупинено минулого року через повномасштабне вторгнення росії.
 
Незважаючи на це, ЄДЕССБ не зупиняла свою роботу і авторизовані користувачі (архітектори, інженери, працівники органів контролю) мали доступ до необхідних відомостей, проте інформація не була доступною публічно.
 
Відкриття даних є частиною підготовки до масштабної реформи містобудування (законопроект №5655), в центрі якої — цифровізація будівельних документів та процесів. 
 
Що тепер можна переглядати?
 
За результатами консультацій з силовими органами були визначено перелік інформації, оприлюднення якої не становить загрозу національній безпеці та обороні і може знову бути доступним для громадськості. Зокрема, йдеться про:
 
- публічну мапу будівництва, де відображені всі нещодавно видані дозволи на проведення будівельних робіт;
 
- відомості по конкретному об’єкту будівництва;
 
- відомості про будівництво за адресою.
 
Звертаємо увагу, що інформація по частині об’єктів критичної інфраструктури залишається закритою з міркувань національної безпеки.
 
Де можна переглядати?
 
- на публічному порталі ЄДЕССБ;
 

- завантажити набори відкритих даних у машиночитному форматі на порталі відкритих даних data.gov.ua.  

 
Комментарии (0)