Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоНБУ відреагував на скарги українців на проблеми з обміном іноземних банкнот
Новости ЖКХ
28 марта 2024 г.
21 марта 2024 г.
15 марта 2024 г.
26 февраля 2024 г.
08 февраля 2024 г.
31 января 2024 г.
29 января 2024 г.
18 января 2024 г.

НБУ відреагував на скарги українців на проблеми з обміном іноземних банкнот

Національний банк України повідомив, що збирається провести зустріч з учасниками ринку обміну валют з приводу скарг українців на проблеми з обміном іноземних банкнот давніх років випуску і "зношених"
Національний банк України повідомив, що збирається провести зустріч з учасниками ринку обміну валют з приводу скарг українців на проблеми з обміном іноземних банкнот давніх років випуску і "зношених", повідомляє "Україна Комунальна".
 
"Уже наступного тижня НБУ проведе з уповноваженими установами зустріч, під час якої обговорить з учасниками ринку звернення громадян і проблемні питання, та надасть відповідні роз’яснення", - повідомили у НБУ.
 
У Нацбанку вказали, що, проаналізувавши звернення громадян, пов’язані із обміном готівкової іноземної валюти, можна виділити дві ключові проблеми, які стосуються:
  • обміну іноземних банкнот з ознаками значного зношення або пошкодження;
  • обміну банкнот давніх років випуску.
"Для кожного випадку є чіткі вимоги чинного валютного законодавства та нормативно-правових актів НБУ, дотримання яких регулятор вимагає від уповноважених установ, що мають ліцензію на здійснення валютно-обмінних операцій", - наголосили в НБУ.
 
Зокрема, зауважили, що є випадки, коли клієнту можуть запропонувати здійснити операцію інкасо при прописаних ознаках зношення або пошкодження банкноти.
 
"Підкреслюємо, що Національний банк України не ухвалював жодних нормативно-правових актів, що передбачають заборону здійснення валютно-обмінних операцій з іноземною валютою, зокрема, доларів США серії 1996 року та тими, які були випущені в обіг раніше", - зауважили при цьому в Нацбанку.
 

"Якщо під час перевірки будуть виявлені факти порушення вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, до порушників застосовуватимуться адекватні заходи впливу", - наголосили у НБУ.  

 
Комментарии (0)