Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЗаконодательствоЯк оформити український паспорт 14-річній дитині із ТОТ - роз'яснення ДМС
Новости ЖКХ
28 марта 2024 г.
21 марта 2024 г.
15 марта 2024 г.
26 февраля 2024 г.
08 февраля 2024 г.
31 января 2024 г.
29 января 2024 г.
18 января 2024 г.

Як оформити український паспорт 14-річній дитині із ТОТ - роз'яснення ДМС

Роз’яснення від державної міграційній службі України щодо оформлення першого паспорта громадянина України дітям, які досягли 14-річного віку під час проживання на ТОТ.
Роз’яснення від  Державної міграційній службі України щодо оформлення першого паспорта громадянина України дітям, які досягли 14-річного віку під час проживання на ТОТ.
 
Отже, особа, яка досягла 14-річного віку, має звернутися до будь-якого територіального підрозділу ДМС і надати такі документи:
 
· Свідоцтво про народження або витяг із ДРАЦСу (за наявності). Якщо відсутній документ, інформацію працівники ДМС перевірять самостійно.
 
· Паспорти батьків або одного з них (для перевірки належності до громадянства України). Якщо особа не підтримує стосунки з батьками або не може надати їх через воєнний стан, достатньо надати інформацію про такі документи.
 
· Якщо один із батьків є іноземцем або особою без громадянства, подається довідка про реєстрацію особи громадянином України.
 
· Також за наявності може подаватися реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).
 
У разі відсутності оригіналів документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, заявником також можуть подаватися копії таких документів або інформація (персональні дані) батьків (чи одного з них).
 

У ДМС також зазначили, що подання копій вказаних вище документів не є обов’язковою умовою при прийнятті від заявника документів для оформлення паспорта та не може бути підставою для відмови в оформленні документа. 

 
Комментарии (0)