Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХАльтернативная энергетикаДля домашніх СЕС будуть запроваджені нові механізми стимулювання
Новости ЖКХ
28 марта 2024 г.
21 марта 2024 г.
15 марта 2024 г.
26 февраля 2024 г.
08 февраля 2024 г.
31 января 2024 г.
29 января 2024 г.
18 января 2024 г.

Для домашніх СЕС будуть запроваджені нові механізми стимулювання

У парламенті напрацьовується законопроєкт, яким буде перезапущена система встановлення сонячних домашніх електростанцій
У парламенті напрацьовується законопроєкт, яким буде перезапущена система встановлення сонячних домашніх електростанцій. Завдяки змінам у законодавстві, для домашніх СЕС будуть запроваджені нові механізми стимулювання, повідомив народний депутат Андрій Жупанин. 
 
«Це правильна ідея – заохочувати встановлювати ці станції. Крім того, що це покриває свою частину споживання, вони ще видають електроенергію в мережу і на цьому можна заробити. Потреба у держави, щоб ці станції продовжували встановлювати, залишається», - пояснив народний депутат. 
 
"Під це плануємо домовитися з урядом про виділення кредитів для фінансування встановлення цих електростанцій", - додав Жупанин. 
 
Він розповів, які ще нюанси матиме оновлена програма. 
 
«Оператор системи «Укренерго» каже, що окрім самих станцій треба ще заохочувати людей встановлювати й накопичувачі. Це промислові акумулятори. Туди електроенергія може зберігатися, коли вона не потрібна, і вона видається в мережу, коли потрібна. По суті це функція балансування, що зараз потрібно нашій енергосистемі», - пояснив депутат. 

Законопроєкт буде оприлюднений протягом місяця. 

 
Комментарии (0)